reageer als eerstdi 18 sep 2018

Struijk Optiek haalt oranje paprika’s in huis voor de Goed Voor Ogen Week

PAPENDRECHT – Voor onderneemster Diana Zuidweg is het vanzelfsprekend dat je goed voor je ogen zorgt. In haar winkel, gevestigd op winkelcentrum De Meent in Papendrecht, besteedt ze hier extra aandacht aan in de Goed voor Ogen Week van 17 tot en met 22 september.

Bij Struijk Optiek is het informeren over goede voeding voor de ogen een onderdeel van hun preventieve oogzorg. Goed voor je ogen zorgen gaat verder dan een UV-filter in je brillenglazen of bescherming tegen blauw licht.

De ogen hebben bouwstoffen nodig om vitaal te blijven. Het netvlies zet al het licht dat binnenkomt om in signalen naar de hersenen. Een belangrijk onderdeel van het zien dus en alle reden om dit zo gezond mogelijk te houden.

Diana Zuidweg: “Er zijn voedingstoffen die meehelpen om je ogen zo lang mogelijk gezond te houden. In oranje paprika zit onder andere veel zeaxanthine. Deze natuurlijke oranje kleurstof is belangrijk voor het opruimen van afvalstoffen in het netvlies. Wist je trouwens dat oranje paprika ook meer vitamine C bevat dan een sinaasappel?”

Van 17 tot en met 22 september vind je dus oranje paprika’s op de toonbank bij Struijk Optiek. Alvast een gezond ingrediënt voor een Goed Voor Ogen maaltijd deze week.

 

Reacties zijn gesloten.