Amateurvoetbal

reageer als eerstvr 13 okt 2017

Voetbalprogramma 14 en 15 oktober

DORDRECHT – In de eerste klasse B staat komende zaterdagmiddag een onvervalste regiostrijd op de rol: Oranje Wit-Heerjansdam. De Dammers, sinds dit seizoen weer terug in de eerste klasse, doen het prima met als beloning de derde positie op de ranglijst. Oranje Wit staat zevende. Nummer drie VVGZ speelt thuis tegen Nieuw-Lekkerland.

In 2F is ranglijstaanvoeder Papendrecht gekoppeld aan Wilhelmina’26. Trainer Miquel Munoz en zijn club Drechtstreek bezoeken het lager gerangschikte Meerkerk. Pelikaan wacht de uitbeurt bij Heukelum.

De gedeeld koploper in 3B Wieldrecht gaat het aan de Smitsweg opnemen tegen VVC’68. Op papier moet de ploeg van trainer John den Dunnen geen problemen kennen met deze in de onderste regionen van de afdeling gesitueerde tegenstander.

In 3C speelt koploper ZBC’97 de spannende confrontatie met nummer drie De Alblas. Voor het als tweede genoteerde EBOH staat de uitreis naar De Zwerver op het programma. Zeker geen makkelijke opgave voor de brigade van trainer Ries Fok, want De Zwerver volgt op slechts een punt achterstand. Hekkensluiter DFC, vorige week het eerste punt van het seizoen pakkend, gaat het uitduel in en tegen Streefkerk spelen.

Tenslotte in 4C komt GSC/ODS in Raamsdonksveer uit tegen RFC en hoopt op het behalen van de volle winst om zo keurig in het spoor van koploper ONI te blijven. Dubbeldam is gastheer van FC Bergen.

In het zondagvoetbal moet de nummer vier in 3D RCD aan de bak tegen Besiktas. Dubbeldam mag in Dordrecht blijven en kruist de degens met Victoria’04.

In vier C speelt ranglijstaanvoerder SC Emma de topper tegen het twee plaatsten lager geklasseerde Be Ready. OMC gaat op verplaatsing naar Irene’58. OMC dat vorige week op een negatieve manier in het nieuws kwam nadat een speler van de club in het thuisduel tegen Raamsdonk scheidsrechter Francisca trapte en ook  tegen diens hoofd schopte. De arbiter hield het vervolgens voor gezien en staakte de wedstrijd. Inmiddels heeft de onfortuinlijke scheidsrechter aangifte gedaan bij de politie. OMC heeft zich gedistantieerd voor de actie van de speler en heeft hem intern voor acht duels geschorst.

De beide clubs in 5B, GSC/ODS en SSW komen op eigen veld in actie tegen respectievelijk Moerstraten en TVC Breda.

Programma:

Zaterdag 14 oktober

Derde Divisie A:

Jong FC Twente-ASWH

1e Klasse B:

Oranje Wit-Heerjansdam

VVGZ -Nieuw Lekkerland

2e Klasse F:

Papendrecht-Wilhelmina’26

Meerkerk-Drechtstreek

Pelikaan-Heukelum

3e Klasse B:

Wieldrecht-  VVC’68

3e Klasse C:

Alblasserdam-IFC

Streefkerk-DFC

De Zwerver-EBOH

Vuren-Groote Lindt

De-AlblasZBC’97

4e Klasse C:

Dubbeldam-FC Bergen

RFC-GSC/ODS

 

Zondag 15 oktober

Hoofdklasse B:

IFC-BVC’12

3e Klasse D:

SVB Besiktas-RCD-

Dubbeldam-Victoria’04

4e Klasse C:

SC Emma-Be Ready

Irene’58-OMC

5e Klasse B:

SSW-TVC Breda

GSC/ODS-Moerstraten

Geef een reactie