Amateurvoetbal

reageer als eerstdo 17 mei 2018

Voetbalprogramma

DORDRECHT – In 1B van het zaterdagvoetbal zijn de kaarten geschud. De clubs uit onze regio zijn veilig. Desondanks blijft de regioderby tussen VVGZ en Heerjansdam altijd interessant. Oranje Wit wacht de uitstrijd bij het tegen afzink vechtende Nieuwenhoorn.

In 2F weet Pelikaan zich inmiddels door het binnenhalen van de periodetitel verzekerd van de play-offs. In theorie zou Pelikaan nog kampioen kunnen worden. De club uit Zwijndrecht reist af naar Sportpark Slobbengors, waar regiogenoot Papendrecht wacht.

Wieldrecht moet in de laatste twee duels alle zeilen bijzetten om alsnog plaatsing voor de play-offs af te dwingen. De eerste hindernis zal op verplaatsing bij Kogelvangers genomen gaan worden.

In 3C stijgt bij EBOH de kampioenskoorts. De Dordtenaren hebben de titel binnen handbereik. Bij de les blijven en van punten morsen mag dan geen sprake zijn. Met twee punten voorsprong en een beter doelsaldo dan directe achtervolger De Zwerver zullen de volgelingen van trainer Ries Fok zich in de seizoensontknoping storten. Dit gebeurt bij Groote Lindt.

Stadsgenoot DFC lijkt zich toch op eigen kracht te gaan handhaven als derdeklasser. Bij winst op Leerdam Sport zetten de Dordtenaren een stap in de goede richting. Op papier moet de equipe van trainer Danny Slegers hier in slagen, aangezien de tegenstander uit de Glasstad zich reeds gedegradeerd weet.

In 4C won GSC/ODS het restant van de onlangs gestaakte uitwedstrijd bij The Gunners met 0-3. De winst betekende een derde plek in de eindstand. Voor de Groenezoom-formatie zit de reguliere competitie er al op en kan in alle rust toegewerkt gaan worden naar de nacompetitie. Ranglijstaanvoeder ONI en runner-up Dubbeldam gaan uitmaken wie zich tot kampioen van de afdeling mag laten kronen. Dubbeldam is gastheer van hekkensluiter Beek Vooruit. Concurrent ONI kent in de nummer vier RFC toch geen te onderschatten opponent.

Bij de zondagvoetballers is nummer drie Dubbeldam roostervrij. De Schenkeldijkers zagen door het 7-1 verlies van een week geleden bij Virtus de kampioensdroom uiteen spatten en moeten genoegen nemen met een derde positie en play-offs.

In 4C strijden OMC en SC Emma om lijfsbehoud. Hekkensluiter OMC moet als laatste strohalm de volle buit gaan veroveren tegen het slechts een positie hoger staande VCW. SC Emma wil middels een zege op Boeimeer het spelen van de play-offs ontlopen. Belangrijke duels derhalve voor deze beide Dordtse clubs.

In 5B houdt GSC/ODS de hoop hoog op de nacompetitie. Winst tegen PCP wordt een goede stap in de richting.

Zaterdag 19 mei

Derde Divisie A:

ASWH-Magreb 90

1e klasse B:

Nieuwenhoorn-Oranje Wit

VVGZ-Heerjansdam

2e klasse F:

Papendrecht-Pelikaan

Almkerk-Drechtstreek

3e klasse B:

Kogelvangers-Wieldrecht

3e  klasse C:

Groote Lindt-EBOH

Ameide-IFC

ZBC’97-Streefkerk

Leerdam Sport-DFC

4e klasse C:

Dubbeldam-Beek Vooruit

Zondag 20 mei

Hoofdklasse B:

Gemert-IFC

3e klasse D:

RCD-Charlois

4e klasse C:

VCW-OMC

SC Emma-Boeimeer

5e klasse B:

PCP-GSC/ODS

SSW-Molenschot

Geef een reactie