Cultuur

reageer als eerstdo 10 apr 2014

Bijzondere uitvoering Tubular Bells tijdens Big Rivers

DORDRECHT – In de Grote Kerk wordt tijdens het Big Rivers Festival, op vrijdag 11 juli, de compositie Tubular Bells op een bijzondere wijze uitgevoerd. De kaartverkoop hiervoor is gestart.

Tubular Bells staat op het eerste album (uit 1973) van de Britse muzikant en componist  Mike Oldfield. Het openingsthema van Tubular Bells, dat onder andere in de film The Exorcist werd gebruikt, gaf het album veel publiciteit en werd een herkenningstune voor het hele album. In de Grote Kerk wordt het werk uitgevoerd op louter klavierinstrumenten. Geschreven en bedacht als een popmuziekcompositie is voor deze uitvoering een klassieke vorm gekozen. Medewerking is er van Elisabeth en Marcel Bergmann op vleugels, Jeroen en Sandra van Veen op synthesizers, Cor Ardesch op Kam Orgel en Boudewijn Zwart op mobiele beiaard.

Het concert wordt verder ingekleurd met dans van S du C in een choreografie van Kitty Relleke. Een lichtshow licht de kerk bijzonder uit en op de zuilen in de kerk worden live video’s geprojecteerd. Om gebruik te maken van het avondlicht begint het concert om 22.00 uur. Tickets kosten 25 euro en zijn te krijgen via www.bigrivers.nl.

Geef een reactie