Cultuur

reageer als eerstwo 29 okt 2014

Doe gratis mee bij ToBe

DORDRECHT – Het muziek- en theateraanbod bij ToBe is groot. Om te kijken wat je leuk vindt, kun je tijdens de MeeDoe-week gratis deelnemen aan theater- en danslessen. De week is van maandag 3 tot en met zaterdag 8 november en vindt plaats in het Energiehuis.

Tijdens de MeeDoe-week zijn alle reguliere theater- en danslessen open. Op www.tobe.nl/meedoeweek is het complete lesrooster te bekijken. Meerdere lessen volgen mag en van te voren aanmelden is niet nodig. ToBe Theater en Dans bestaat uit Jeugdtheaterschool Dordrecht, ToBe Dans en ToBe Theater Volwassenen. De MeeDoe-week verloopt verder zoals alle andere lesweken. De lessen zijn besloten en daarom niet toegankelijk voor ouders of andere kijkers. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen op tijd aanwezig is, zodat de lessen meteen kunnen starten.

Jeugdtheater

Jeugdtheaterschool Dordrecht (JTSD) heeft een combinatie van acteer-, dans- en zangles. Al vanaf 4 jaar kunnen kinderen beginnen met wekelijks een uurtje Kleutertheater. Vanaf 8 jaar worden naast acteerles ook dans en zanglessen gegeven. Jongeren tot en met 20 jaar kunnen bij JTSD theaterervaring opdoen. Er is veel te beleven, zo maakt de jeugdtheaterschool zelf voorstelling. Kijk op www.jtsd.nl voor meer informatie over JTSD.

Dans

De ToBe-docenten nemen je mee in lessen Hiphop, Breakdance, Moderne Dans, Modern Jazz, Dansconditie, Fushion Bellydance, Afrikaanse dans, T’ai Chi of het temperamentvolle Flamenco. Nieuw dit jaar is Kleuter- en Kinderballet. Al vanaf 2 jaar kunnen kinderen bij ToBe starten met danslessen bij de cursus Peuterdans. Voor ervaren dansers zijn er demo crews Hiphop en Modern Jazz.

Theater voor volwassenen
De Beginnerscursus Acteren is er voor iedereen vanaf 18 jaar. Daarna kunnen deelnemers een conference maken bij Kleinkunst of een voorstelling bij Improvisatietheater. Speelervaring is niet nodig.

Geef een reactie