Cultuur

reageer als eerstvr 8 aug 2014

Film in de tuin met Sagrada- el misteri de la creació

DORDRECHT – Het witte doek in de tuin van het Dordrechts Museum vertoont vanavond (vrijdag 8 augustus) niet de film Lucy, zoals eerder in de programmering  vermeld. In plaats daarvan is de indrukwekkende film Sagrada- el misteri de la creació te zien. In deze documentaire staat de Sagrada Familia in de schijnwerpers, een wereldberoemde kathedraal in Barcelona waar al 125 jaar aan gewerkt wordt.

De Sagrada is een uniek bouwproject, De controversiële Antoni Gaudi (1852-1925) startte het project in 1882 en anno 2014 wordt er nog steeds volop aan het immens grote gebouw gewerkt. Het heeft dan ook een geschiedenis van veel hoogtepunten, maar ook dieptepunten. Dit was voor de Zwitserse regiseur Stefan Haupt het startpunt voor het maken van de film.

 

Zes vrijdagavonden

Deze zomer projecteert het grote filmdoek op zes vrijdagavonden weer toonaangevende films in de museumtuin. De films starten steeds om 22.00 uur. De tuin is open vanaf 20.30 uur. Entree: 6 euro, inclusief een drankje van Art & Dining. Kaartverkoop aan de deur. Neem zelf een stoeltje of zitkleedje mee. Honden zijn niet toegestaan.

 

 

Voor meer en actuele informatie: www.dordrechtsmuseum.nl, www.themoviesdordrecht.nl of tel. 7200777. Volg ook de facebookpagina’s en Twitterberichten. Daarop worden mogelijke afgelastingen vanwege slecht weer vermeld.

 

 

 

Geef een reactie