Cultuur

reageer als eerstdo 15 nov 2018

 Re-flax met live-orkest in Kunstmin

DORDRECHT – Vocal Popgroup Re-flax geeft op zondag 18 november zijn eerste promsconcert, met live-orkest, in Schouwburg Kunstmin.  

Wie Re-flax kent, weet dat dit Ambachtse koor muzikale uitdagingen niet uit de weg gaat. Deze keer zocht Jeffrey van der Vegt, songcoach van Re-flax, contact met Ton van Grevenbroek, dirigent van het Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie orkest (KRPH). Beiden durfden de uitdaging aan om een gezamenlijk concert te geven en al snel ontstond een showconcept en playlist met een mix van pop, rock en klassieke werken. Intern werd het showconcept verder uitgewerkt en werden de verschillende arrangementen aangepast. Beide groepen moesten flink uit hun comfortzone. Het orkest moest hard werken aan het pop- en rockrepertoire, terwijl het koor zich bekwaamde in het zingen van klassieke stukken.

Tijdens een onlangs gehouden werkweekend zijn de mannen en vrouwen van Re-flax door de bekende zangcoach Robin van Beek (onder meer voor The Voice of Holland en vele musicalproducties) onder handen genomen om de specifieke klanken van het klassieke zingen onder de knie te krijgen. Door de intensieve samenwerking tussen koor en orkest is inmiddels een warme band ontstaan en zoals beide muzikale leiders enthousiast beloven, wordt het een verrassend muziekspektakel.

Onder de titel ‘Autumn Proms’ worden op zondag 18 november twee concerten gegeven, om 14.00 en 19.30 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl.

 

 

Geef een reactie