Geen categorie

reageer als eerstma 28 nov 2016

Bewoners Troelstraweg: ‘stop de overlast!’

DORDRECHT – De maat is voor Esmalia Palit helemaal vol. De bewoonster van de Troelstraweg ervaart al jaren overlast van jongeren. En niet alleen zij, maar al haar buren. Geluidsoverlast, achtergelaten troep en schade aan de auto’s. Ook zou er gedeald worden. Hoewel zij het probleem al meerdere malen heeft aangekaart, bij onder meer de politie, is er nog niets veranderd. Sterker nog: “de sfeer wordt steeds grimmiger.” De bewoonster heeft een brief naar wethouder Reynvaan gestuurd, hopend op een gesprek.

Ze woont nu een jaar of vier in een portiekflat aan de Troelstraweg, ter hoogte van de Talmaweg. In al die tijd ervaart Palit overlast. “Jongeren uit de buurt, maar ook van elders, komen gericht naar de parkeerplaats bij de portiekflats om te chillen. Ze laten een enorme rommel achter”, vertelt ze. Schade aan auto’s is ook voorgekomen. “Omdat er tegenaan wordt geleund of je krijgt een lekke band door alle achtergebleven rommel.”

Vervolg voorpagina

De bewoonster bereikte haar kookpunt enkele weken geleden. Een stelletje kwam aangereden en dumpte de inhoud van een tas in de bosjes. Toen Palit hen verzocht de rommel op te ruimen, ging het duo er snel vandoor. Uiteindelijk bleek het te gaan om een flinke lading kleine gasflesjes. “Dat schijnt een nieuw soort drug te zijn waar je even high van wordt. Je kunt het gewoon in de winkel te kopen. Deze flesjes kun je in een slagroomspuit stoppen, heb ik gehoord. Een week ervoor waren ze in de aanbieding bij de Aldi en vervolgens liggen ze bij ons in de bosjes. Ik heb er een foto van gemaakt als bewijs en de politie gebeld.”

Camera’s
De bewoners hebben volgens Palit al vaker beveiligingscamera’s geopperd om de overlast op te lossen. “Het onderwerp komt ieder jaar in de jaarlijkse vergadering aan bod, maar om privacy-redenen zouden er geen camera’s mogen worden opgehangen.” De bewoonster ziet graag een samenwerking tussen de Vereniging van Eigenaren, Woonbron, het Sociaal Wijkteam, de politie en de gemeente om tot een oplossing te komen. “Wellicht kan hetzelfde beleid als dat in de Colijnstaart worden toegepast. Daar zijn camera’s opgehangen, is preventief gefouilleerd en werd meer gesurveilleerd. Het is daar rustiger geworden. Je kan er veilig over straat. Maar het lijkt erop dat de overlast zich verplaatst heeft naar de Troelstraweg.”

Aanschrijven
Hoewel de Dordtse het probleem bij verschillende instanties heeft aangekaart, heeft dit nog geen resultaat opgeleverd. “Ik heb geprobeerd om in contact te komen met de wijkagent, maar dat is niet gelukt. Ik weet dat er in september drugs gerelateerde politieacties zijn geweest. Gelukkig was ik toen niet thuis. Dat zijn ook geen situaties waarvan je wilt dat je kinderen ze zien.” Na het incident met de gasflesjes heeft ze wederom allerlei instanties aangeschreven. Ook hoopt ze op een gesprek met de wethouder om de situatie aan te kaarten. “Het wonen aan de Troelstraweg wordt grimmiger en onveiliger naar mijn gevoel. De overlast moet stoppen en er moeten gerichte acties uitgevoerd gaan worden tegen de vervuilers, onrustveroorzakers en dealers! Er moet iets aangedaan worden. Als het moet, start ik een petitie.”

Geef een reactie