DORDRECHT-In de zaterdag derde klasse B is DFC de nieuwe koploper.De manschappen van trainer Danny Slegers maakten geen fout en versloegen aan de Reeweg Oost het Brabantse Klundert met 3-0. Na een doelpuntloze eerste helft doorbrak Robin Ramesar na rust de ban met de 1-0. Vervolgens werd het duel enige tijd onderbroken wegens het onweer maar na de hervatting zette John van de Broek Dordtenaren op 2-0.Matthijs Jongeneel maakte met de 3-0 de eindstand nog hoger. Ranglijstaanvoerder Prinsenland kwam niet verder dan 2-2 tegen Smerdiek en waardoor DFC de leiding in het klassement over kon nemen.
Wieldrecht beleefde een mindere dag en verspeelde twee kostbare punten door de 1-1 remise bij Kogelvangers. Daan de Vegt redde twintig minuten voor tijd zijn ploeg met de gelkijkmaker. Dubbeldam was met 0-2 te sterk voor WHS.
In 3C verloor IFC op eigen veld met1-2 van Ameide. Grootye Lindt daarentegen wist wel te winnen en klopte VVAC in Ottoland met 0-2.
Het Dordtse GSCODS zag het uitduel bij het lastige BZC in een 3-2 nederlaag eindigen. De wedstrijd tussen ZBC’97 en NBSVV werd wegens het noodweer dat in Zwijndrecht huishield gestaakt.