Geen categorie

reageer als eerstzo 10 mrt 2019

Knappe zege in overtime voor Dordrecht Lions op GIJS Groningen

DORDRECHT-Dordrecht Lions heeft in de eerste halve finalewedstrijd van de eerste divisie play offs een knappe thuisoverwinning geboekt op titelfavoriet GIJS Groningen. De Dordtse ijshockeyers wonnen zaterdagavond voor vierhonderd toeschouwers het uitermate spannende duel aan de Sportboulevard in overtime met 4-3.
Al direct na het begin van het duel gingen de Lions er vol tegenaan en maakte de formatie van coach Galjaard het de regerend kampioen uit Groningen erg lastig.De harde inzet werd beloond met de 1-0 voorsprong via Martijn Broerse.
In de tweede periode waren het de Groningers die David Bartos twee keer zagen scoren, maar de Dordtse leeuwen kwamen door een goede goal van Tim Kok weer langszij.
Jasper Busink zette in periode nummer drie de Lions op een 3-2 voorsprong maar de Groningers die de reguliere competitie afsloten op de eerste plaats van de ranglijst wisten alsnog gelijk te maken. Wederom was de Tjech David Bartos de gevierde schutter van de noorderlingen.
Door de 3-3 stand na drie gespeelde perioden kreeg de wedstrijd een vervolg middels de verlenging. In die overtime zorgde Dion van ‘t Hof voor de winnende 4-3 in Dordtse voordeel.
Vandaag, zondag wordt in het Groningse sportcentrum Kardinge de returnwedstrijd gespeeld en valt de beslissing wie het in de finale om het kampioenschap mag gaan opnemen tegen Eindhoven Kemphanen.

Geef een reactie