DORDRECHT – Dansprogramma’s zijn bijzonder populair op televisie. Remy Vetter, bekend van de wedstrijd So you think you can dance komt op 27 januari naar ToBe voor de Dordtse Dansdag. Een dag gevuld met dansworkshops in de meest uiteenlopende stijlen.

De dag begint om 10.00 uur met het oefenen van een dans voor een flashmob voor alle leeftijden. De flashmob wordt later op de dag opgevoerd tussen het winkelend publiek. Om 10.30 uur begint voor kinderen tussen 3 en 6 jaar de workshop Dansen met opa of oma en de warming-up voor de andere workshops zoals tap-, streetdance en dansimprovisatie. Na de lunch is het tijd voor ‘urban’ en partnerwerk. Andere dansen waarmee de deelnemers tijdens de dag kunnen kennismaken zijn buikdansen, klassiek ballet, Spaanse en moderne dans. Ter afsluiting wordt er een demonstratie tango gegeven in het danscafé.

De Dordtse Dansdag vindt plaats op zondag 27 januari en begint om 10.00 uur. De afsluiting is om 16.20 uur. Deelname aan de flashmob is gratis. De workshops kosten 5 euro per stuk; deelname aan drie workshops kost 10 euro. Maximaal vijftien deelnemers per workshop. Inschrijven kan via de website: stichtingtobe.nl/dansdag. De locatie is ToBe in de Berckepoort, Voorstraat 220.