Ondernemers

reageer als eerstma 25 mrt 2013

‘Alles draait om een goed gevoel bij de nabestaanden’

ZWIJNDRECHT – Uitvaartleider Ben Jansma uit Zwijndrecht is wars van poeha. “Ik vind het belangrijk dat nabestaanden een goed gevoel overhouden aan een uitvaart.” (Foto: Thymen Stolk)

Ben Jansma rolde zo’n vijftien jaar geleden het vak in. “Ik was koster-beheerder van twee kerken in Zwijndrecht en had daarnaast nog tijd over”, blikt hij terug. “In ’98 ben ik al bijbaantje drager bij uitvaarten geworden.” Het één leidde tot het ander. Ben Jansma werkte voor een andere uitvaartondernemer als verzorger van overledenen en opende in 2008 een eigen onderneming in zijn woonplaats Zwijndrecht. In het kantoor aan de Walraven van Hallstraat, tegenover de Open Hof Kerk, is ook een uitvaartwinkel te vinden. Hier is een uitgebreide keuze te vinden in onder meer urnen en sierraden. Ben Jansma geeft er graag advies en er kunnen ter oriëntatie diverse brochures meegenomen worden. Dat gaat altijd in een ongedwongen sfeer. “Ik denk graag met de nabestaanden mee”. Dat meedenken geldt ook op het gebied van de kosten. “Mensen die bij mij komen zijn vaak emotioneel kwetsbaar. Ik ben misschien niet zakelijk genoeg, maar ik probeer er voor te zorgen dat nabestaanden niet onnodig teveel betalen, ik zoek graag mee naar goedkopere alternatieven, een uitvaart hoeft niet duur te zijn.”

Aandacht

Ongedwongen, dienstbaar en bescheiden. Zo is de opstelling van Ben Jansma te omschrijven. “Het draait niet om de uitvaartleider maar om de overledene en de nabestaanden. Daarom gaat mijn aandacht volledig uit naar de nabestaanden. Ik zorg er op de achtergrond voor dat alles goed en naar wens wordt geregeld. Nabestaanden kunnen alles wat bij de uitvaart komt kijken aan mij overdragen, maar als ze zoveel mogelijk zelf willen doen dan kan dat ook en verzorg ik alleen het papierwerk” .

Kijk voor meer informatie op www.bjansma.nl of bel met tel. 6198754. Naast de Drechtsteden is Ben Jansma Uitvaartverzorging ook actief in de regio Rotterdam en de omgeving van Chaam.

Geef een reactie