Ondernemers

reageer als eerstma 16 sep 2013

Open Dag vernieuwd uitvaartcentrum De Drechtstreek

SLIEDRECHT – Maandenlang is er hard gewerkt. Het uitvaartcentrum De Drechtstreek heeft in die periode een grondige metamorfose ondergaan. Onder andere de gehele voorgevel en de entree zijn gemoderniseerd en hebben een eigentijdse uitstraling gekregen. De condoleanceruimtes en de zaal voor afscheidsdiensten zijn ruimer opgezet en voorzien van een nieuw, passend interieur.   

 

“Alles bij elkaar is het een intensieve periode geweest, maar het resultaat mag er zijn”, vertelt Bert Nederveen. “Het uitvaartcentrum sluit helemaal aan bij de wensen en verwachtingen die de mensen nu hebben. We betrokken dit pand ruim achttien jaar geleden en hebben het toen in een jaar tijd verbouwd. Je kunt je voorstellen dat het dan na zo’n twee decennia gedateerd is en niet meer aan de hedendaagse eisen voldoet” vervolgt hij. “Dat heeft ons doen besluiten om het, ook nu, grootschalig aan te pakken.” De Drechtstreek is een uitvaartorganisatie die kwaliteit, betrouwbaarheid en transparantie hoog in het vaandel heeft staan. Er kan gerekend worden op professionaliteit en stijl, discretie en betrokkenheid, openheid en eerlijkheid. Persoonlijke wensen en verwachtingen worden zoveel mogelijk verwezenlijkt bij de begeleiding van een uitvaart.

 

Vertrouwde sfeer

Aandacht, respect, rust en privacy zijn voor nabestaanden belangrijke aspecten in een moeilijke periode. Om daaraan tegemoet te komen, stelt uitvaartorganisatie De Drechtstreek hoge eisen aan de begeleiding en het serviceniveau. Bert Nederveen: “De faciliteiten van onze uitvaartcentra spelen duidelijk een rol van betekenis voor familie en vrienden. De sfeer en ruimte van de entree en de condoleanceruimte dienen rustig, open en sereen te zijn. Daarmee wordt een vertrouwde sfeer opgeroepen. Mensen moeten zich er, ondanks het verdriet en de machteloosheid, op hun gemak kunnen voelen. Voor de familiekamers geldt eigenlijk hetzelfde. Daar staan rust en privacy voorop.”

 

Rondkijken

Dankzij de verbouwing van het uitvaartcentrum, kan uitvaartonderneming De Drechtstreek op gepaste wijze de zorg en faciliteiten bieden die nabestaanden, familie en bekenden verwachten rondom een uitvaart. De Open Dag op zaterdag 21 september biedt een goede gelegenheid om eens onder andere omstandigheden nader kennis te maken met de medewerkers van De Drechtstreek. Belangstellenden kunnen op hun gemak rondkijken in het nieuw verbouwde pand en tegelijkertijd informeren naar de diensten en mogelijkheden die De Drechtstreek kan bieden. “We begrijpen dat het voor veel mensen een soort drempel opwerpt, om ‘zomaar’ een uitvaartcentrum binnen te lopen. Juist daarom organiseren wij deze Open Dag. Iedereen kan dan, zonder directe aanleiding, zonder verdrietige noodzaak, binnenlopen.”

 

De Open Dag van uitvaartcentrum De Drechtstreek is op zaterdag 21 september van 12.00 tot 16.00 uur. Het uitvaartcentrum is te vinden aan de Jan Steenstraat 71 in Sliedrecht.

Geef een reactie