DORDRECHT – Wie kent het niet: tijdens een receptie komt de schaal met bittergarnituur langs. De servetjes zijn er of niet bij, of je kunt via een ingewikkelde handeling een servet als een klein tafellaken onder de schaal uittrekken, waarbij vaak meerdere servetten gepakt worden of op de grond vallen. Die tijd is nu voorbij met de innovatie van EF-FIS: het fingerfoodservet Grippy. Klein, handzaam, duurzaam en de vette vingers zijn verleden tijd.

“Dit servetje is door de horeca met gejuich ontvangen en daar ben ik best trots op”, aldus voormalig horecaondernemer en Dordtenaar Ad Eland, de bedenker van de Grippy. De Grippy werd onlangs tijdens de Horecava gelanceerd via de landelijke horecagroothandel Deli XL. Het fingerfoodservet onderscheidt zich op vele fronten van het al bestaande disposable servet. De Grippy heeft een specifieke vorm gekregen, het fingerfoodservet is verticaal gevormd en is hierdoor heel handig om een hapje op te pakken en ook een eventueel restant van het te pakken hapje kan eenvoudig in het vormgegeven servetje achterblijven. Zo heeft de gast in de horeca geen last meer van vette vingers na of tijdens het pakken van een hapje bijvoorbeeld tijdens een receptie.

Gastvriendelijk

Het levert de horecaondernemer ook voordeel op. Het servetje is eenvoudig en altijd mee te serveren op de serveerschaal, waardoor hij veel gastvriendelijker de hapjes bij de gast aan kan bieden. Door de specifieke vorm pakt de gast altijd maar één servetje en dit levert ook weer besparing van materiaal en reductie van de afvalstroom op.

Informatie:
www.grippys.nl
http://youtu.be/GhCHAGGppB8