Ondernemers

1 reactiedo 15 mrt 2018

Gratis hondenbrokken voor Filou

DORDRECHT – Hond Filou (2) eet voorlopig gratis brokken. Baasje Meente kreeg donderdag een waardebon uitgereikt ter waarde van 98,40 euro bij Dierenspeciaalzaak Fitty aan het Damplein. Dat is geen willekeurig bedrag: het gaat om het tarief dat in Dordrecht jaarlijks moet worden neergeteld voor hondenbelasting. De lokale VVD, die de prijs verlootte, wil deze belasting afschaffen. (Foto: Thymen Stolk)

De Dordtse VVD constateerde vorig jaar dat er geen meerderheid te vinden was in de gemeenteraad om de hondenbelasting af te schaffen, maar het is hen wel gelukt om het tarief van de hondenbelasting te verlagen van 106 naar 98,40 euro. De partij hoopt de afschaffing in de volgende collegeperiode alsnog voor elkaar te krijgen. Om het geluid kracht bij te zetten is VVD Dordrecht met de petitie www.stopdehondenbelasting.nl/dordrecht gestart. Inmiddels hebben een kleine tweehonderd Dordtenaren de petitie ondertekend. Onder hen het baasje van Filou, die uit de ondertekenaars werd geloot als winnaar van de waardebon. “We spreken veel mensen op straat en horen veel steun voor ons pleidooi om de hondenbelasting af te schaffen”, aldus lijssttrekker Maarten Burggraaf, die de prijs uitreikte. “Het is een achterhaalde en willekeurige belasting. Je betaalt toch ook geen katten- of paardenbelasting? Inmiddels is het al in 147 gemeenten afgeschaft. De hondenbelasting draagt ook niet bij aan minder hondenpoep op de stoep. Het enige wat daar tegen helpt is zorgen dat er voldoende afvalbakken zijn waar baasjes de hondenpoepzakjes in kwijt kunnen en streng handhaven op asociale hondenbaasjes die de hondenpoep niet opruimen.”

 

Eén reactie op “Gratis hondenbrokken voor Filou”

  1. […] DORDRECHT – Hond Filou (2) eet voorlopig gratis brokken. Baasje Meente kreeg donderdag een waardebon uitgereikt ter waarde van 98,40 euro bij Dierenspeciaalzaak Fitty aan het Damplein. Dat is geen willekeurig bedrag: het gaat om het tarief dat in Dordrecht jaarlijks moet worden neergeteld voor hondenbelasting. De lokale VVD, die de prijs verlootte, wil deze belasting afschaffen. Lees meer op :  https://dordtcentraal.nl/politiek/gratis-hondenbrokken-filou/    […]

Geef een reactie