DORDRECHT – De Dordtse tennisvereniging Dash’35 heeft een award ontvangen van de Esther Vergeer Foundation. De EVF kent de awards, de zogenoemde ‘1-tjes’, jaarlijks toe aan veelbelovende ambassadeurs. Die eer viel deze keer te beurt aan Dash’35.

Esther Vergeer is meervoudig olympisch- en wereldkampioen rolstoeltennis en heeft vijftien jaar geleden haar foundation opgericht om het rolstoeltennis te promoten. Aanvankelijk door het organiseren van clinics op onder andere mytylscholen. Sinds twee jaar is de foundation gestart met ‘join the club’. Dat zijn projecten, die ervoor zorgen, dat kinderen met een lichamelijke beperking gewoon kunnen meesporten op een tennisvereniging. Landelijk doen daar inmiddels ruim twintig verenigingen aan mee. In de Drechtsteden is Dash’35 sinds april dit jaar een ‘join the club’.

Het 1-tje werd door Esther Vergeer uitgereikt aan voorzitter Leen van der Klis tijdens de relatiebijeenkomst. De enthousiaste en voortvarende aanpak van Dash’35 gaven de doorslag voor de toekenning van de award: de club biedt een veilige en plezierige plek om deze jeugd ‘sportief te laten integreren’. Vorige week maandag werden er tijdens de training in de Schenkeldijkhal televisieopnames gemaakt voor het RTL-programma Koffietijd.