Sport

1 reactiema 11 feb 2019

Dordrecht Lions in actie voor goed doel

DORDRECHT – Voorafgaand aan de ijshockeywedstrijd van Dordrecht Lions tegen Tilburg Trappers wordt zaterdagmiddag 16 februari van 17.45 tot 19.30 uur gesponsorschaatst voor de Stichting Matchis. Die zorgt ervoor dat patiënten met leukemie en andere ernstige bloedaandoeningen die een stamceltransplantatie moeten ondergaan zo snel mogelijk de best passende donor krijgen. Tom Barendregt, oud-goalie van Dordrecht Lions, werd ook getroffen door leukemie en heeft een stamceltransplantatie ondergaan. (Foto’s: Stichting Matchis)

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 9.000 mensen de diagnose bloedkanker. Daarvan hebben er ongeveer 200 mensen acute lymfatische leukemie. 70 procent van de patiënten is jonger dan 20 jaar. De zeer getalenteerde oud-goalie Tom Barendregt werd ook al jong getroffen door de ziekte. “In september 2016 kreeg ik de diagnose Acute Lymfatische Leukemie. Ik was toen 17 jaar. Ik kreeg de mogelijkheid voor een stamceltransplantatie en heb deze kans met beide handen aangegrepen. Mijn zusje van 14 was te jong om donor te zijn. En toen kwam het goede nieuws dat er een passende donor was gevonden via de databank van Matchis! Op 15 maart 2017 was het zover: na een zware chemo en volledige lichaamsbestraling kreeg ik mijn nieuwe stamcellen en met een goed resultaat! Wat er met mij is gebeurd, dat kan iedereen overkomen.“

Toekomst

Het werven van extra fondsen is nodig om potentiële stamceldonors te kunnen laten typeren. Elke nieuw geregistreerde donor kost 45 euro. Deze kosten worden gemaakt voor het registreren, testen en beheren van het donorbestand. De grootste kostenpost daarbij zijn de typeringskosten. Dit is een laboratoriumonderzoek om het soort stamcellen van de donor te bepalen. Zo geeft Stichting Matchis patiënten als Tom een goede kans op genezing en dus toekomst.

Veiling

Alle jeugdleden van ijshockeyclub Dordrecht Lions gaan zaterdag vanaf 17.45 uur zoveel mogelijk rondjes schaatsen op de hardrijbaan van de Sportboulevard. Om zoveel mogelijk sponsorgelden op te halen hebben ze in de twee weken voor het schaatsen sponsoren, per rondje of een vast bedrag, verzameld op hun sponsorkaart. De spelers van het eerste team zullen tijdens hun wedstrijd die avond (20.15 uur) een ijshockeywedstrijd spelen in speciaal ontworpen én gesponsorde shirts die na de wedstrijd geveild gaan worden voor het goede doel. Ook Tom zelf is aanwezig.

Toegang is donatie

Ook een keer een ijshockeywedstrijd zien? Dan is dit een mooie gelegenheid. De toegang op 16 februari staat geheel open. Je toegangsprijs bepaal je zelf met jouw donatie aan Stichting Matchis. Meer info over de stichting en over het worden van stamceldonor op www.matchis.nl.

 

 

Eén reactie op “Dordrecht Lions in actie voor goed doel”

  1. Margot Akker schreef:

    Super!!! wat een mooie actie

Geef een reactie