Sport

reageer als eerstzo 5 nov 2017

Dordtse stadsderby in spektakelstuk onbeslist, knappe winst OMC

DORDRECHT-In 3D was zondagmiddag de Dordtse stadsderby tussen Dubbeldam en RCD “the place to be”. Groot was daarom ook de toeloop van de bezoekers op sportcomplex Schenkeldijk voor deze kraker. Een winnaar kreeg deze wedstrijd met veel doelpunten echter niet. Het duel eindigde onbeslist in 3-3.In de eerste helft was er binnen zestig tellen reeds de openingstreffer voor thuisclub Dubbeldam van Jerry van Ingen, maar RCD kwam goed terug met een knappe treffer van Jeroen Snoek. Nog voor rust zette Elmerson Agata RCD op 1-2.In de tweede helft trok gastheer Dubbeldam via Dennis Geschiere de stand met 2-2 in evenwicht. Vervolgens was het weer raak voor RCD en was Danny Jongeneel de gevierde man.Toch zou RCD niet als winnaar de Schenkeldijk verlaten. Jeffrey Stam zorgde voor de 3-3 eindstand van een spectaculaire stadsclash tussen twee team die niet met een nederlaag van het veld wilde stappen. Mohssin Ghoraffi van RCD haalde het einde van de derby niet na 2x geel, en dus de roe kaart.
In het algemeen klassement is RCD de runner up, terwijl Dubbeldam zich vierde gerangschikt weet.
In de vierde klasse C lukte het SC Emma niet om de vole winst te pakken. Op het gemeentelijk sportpark aan de Reeweg Oost eindigde de wedstrijd met Dussense Boys als opponent onbeslist in 1-1.Shendro Christina was de mak van het Dordtse doelpunt. OMC leverde een puike prestatie door het hoger geklasseerde Boeimeer met 2-4 te verslaan.Op de ranglijst weet SC Emma zch de nummer zes. OMC is twaalfde en blijft in het rechter rijtje Raamsdonk en VCW voor.
Winst was er in 5B bij de twee Dordtse vertegenwoordigers GSCODS en SSW. GSCODS boekte een 3-1 zege op De Schutters. SSW won in een doelpuntenrijk duel met 6-3 van Rimboe. GSCODS is de nummer drie van de afdeling; drie posities lager gevolgd door SSW.

Geef een reactie