Sport

reageer als eerstvr 3 nov 2017

Einde aan ongeslagen thuisstatus FC Dordrecht; FC Den Bosch met 0-3 te sterk

DORDRECHT-Aan de ongeslagen status van FC Dordrecht op eigen veld is na zes duels een einde gekomen. Vrijdagavond verloor de equipe van trainer Gérard de Nooijer aan de Krommedijk met 0-3 van FC Den Bosch.
FC Dordrecht maakte met name in de eerste dertig minuten van de eerste helft een uitstekende indruk, maar vergat zo als zo vaak dit seizoen uit de geboden doelkansen te scoren. Een domper was het dan ook voor de Dordtenaren dat FC Den Bosch kort voor rust via Bouyaghlagfen op 0-1 kwam.
In de tweede helft bleef FC Dordrecht de aanval zoeken op jacht naar de gelijkmaker. Robert Mutzers kreeg namens de thuisclub de uitgelezen kans zijn ploeg in evenwicht te berengen. Oog in oog met de keeper van Den Bosch faalde Mutzers echter in de afronding. Deze misser van FC Dordrecht was vervolgens koren op de molen voor de Brabanders die beseften dat er nog wat te halen viel door het alles of niets offensief van de Krommedijkclub. Zes minuten voor tijd gooide Blummel dan ook de wedstrijd in het slot met de 0-2. Het verzet van FC Dordrecht was verbroken en in de extra tijd was het Lieder die zelfs nog de 0-3 mocht laten noteren.
Met de 0-3 nederlaag kwam er dus een einde aan de knappe ongeslagen status van de schapenkoppen in eigen stadion. Door de verliesbeurt van vanavond zakte FC Dordrecht naar plaats nummer vijftien van de Jupiler League.

Geef een reactie