Sport

reageer als eerstdo 8 nov 2018

Erik Dekker ambassadeur van Cycle for Hope

DORDRECHT – Oud-profwielrenner Erik Dekker verbindt zich komend jaar als ambassadeur aan Cycle for Hope, het sponsorevenement waarbij wielrenners en mountainbikers in actie komen voor het werk van De Hoop. De Hoop helpt mensen om los te komen van een verslaving of psychische problemen. Hij zal aanwezig zijn bij meerdere activiteiten en bijdragen aan tips en promotie voor de deelnemers.

Dekker reed zijn eerste wedstrijd als achtjarige in Hoogeveen en maakte daarna snel carrière. In totaal prijken er 68 overwinningen op zijn erelijst, waaronder vier etappes in de Tour de France, de Amstel Gold Race, de Clásica San Sebastián, de UCI Wereldbeker, Parijs–Tours en het eindklassement in de Tirreno–Adriatico. Ook na zijn profloopbaan stapt hij nog regelmatig op de fiets.

Cycle for Hope
De strijd op de fiets wordt vergeleken met de strijd tegen verslaving. Met Cycle for Hope zamelen de deelnemers geld in voor verslaafden die vechten voor een nieuw leven. Een gevecht dat de nodige tegenslagen kent en waarbij doorzetten bittere noodzaak is. Iets wat de deelnemers herkennen als zij vechten tegen vermoeidheid, spierpijn en tegenslagen.

Kick-off
Erik Dekker gaat onder andere aanwezig zijn op de Kick-off van Cycle for Hope. Op 29 januari 2019 deelt hij zijn ervaring tijdens deze aftrap van het seizoen. Cycle for Hope brengt dan alle evenementen onder de aandacht. In 2019 zijn dat Rondje Nederland (1.200 kilometer team-estafette in 48 uur), de Toertocht met afstanden van 90, 140 of 200 kilometer, de Ladies Ride van 120 kilometer en de MTB-Marathon in het najaar.  Meer informatie op www.cycleforhope.nl.

 

 

Geef een reactie