Sport

reageer als eerstvr 20 okt 2017

FC Dordrecht in slotfase op gelijke hoogte met De Graafschap

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft een knap punt behaald tegen De Graafschap. Het duel tussen de Dordtse nummer tien en de vier plaatsen hoger gesitueerde Super Boeren uit Doetinchem eindigde vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk onbeslist in 1-1.
In de eerste helft zorgden beide clubs voor het nodige gevaar maar doelpunten bleven echter uit. Na de theepauze ging FC Dordrecht voor de openingstreffer en waren onder andere Mamudov en Arias gevaarlijk. Doelman Bednarek van De Graafschap gooide echter roet in het eten.
Voor FC Dordrecht was het een bittere pil dat de gasten uit de Achterhoek wel trefzeker werden.Lars Niewpoort was de man van de 0-1. De Krommedijkploeg liet zich door de achterstand niet ontmoedigen en knokte voor de gelijkmaker. Negen minuten voor tijd werd de inzet van de Schapenkoppen dan ook beloond. Lima Duarte Lopes zorgde voor de verdiende gelijkmaker De Graafschap legde zich vervolgens niet neer bij en eventuele remise en was via Anthony van den Hurk zelfs nog dicht bij de 1-2. Het bleef bij een kans en zo kende de wedstrijd met de 1-1 eindstand geen winnaar. Door het gelijke spel van vanavond zakten de Dordtenaren wel af naar de elfde plaats maar handhaafden hun ongeslagen thuisstatus.

Geef een reactie