DORDRECHT – Het is de Dordtse handbalvereniging MOK weer gelukt. De afgelopen drie jaar hebben de jeugdteams en de dames een kampioenschap binnengehaald, deze keer heeft het herenteam het zaalseizoen afgesloten met het kampioenschap.

In de laatste wedstrijd, tegen het op de derde plaats staande Vires uit Gouda, waren de Dordtse handballers niet meer in te halen. De eerste helft verliep door zenuwen wat moeizaam maar in de tweede helft ging de beer los en werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen met 18-31. Het team, bestaande uit spelers opgeleid uit eigen jeugd, heeft in het verleden al meerdere kampioenschappen binnengehaald.

 

Kabouterteam

HVMOK heeft de afgelopen periode veel tijd en energie gestoken in het promoten van het handballen op de Dordtse basisscholen. Zij worden daarin ondersteund door enkele kopstukken van het eredivisiehandbal zoals Miki Zornic, Dimitri van den Hoed en Lazar Popov Lozarot van HAR&O Rotterdam. Dit heeft geleid tot een toename van het aantal handballende leden waardoor de vereniging een nieuw kabouterteam heeft kunnen samenstellen en de huidige jeugdteams weten te versterken. Meer informatie via www.hvmok.nl en www.facebook.com/hvmok.