DORDRECHT – Atletiekvereniging Parthenon organiseert op zaterdag 19 januari een hardloopcross voor jonge en oudere atleten, voor trimmers en liefhebbers, in de Merwelanden. Voorheen werd deze cross in de Gorzen in Ridderkerk gehouden, nu kan Parthenon dicht bij huis terecht, met voldoende parkeergelegenheid en restaurant De Merwelanden voor de inwendige mens.

Rond de zwemvijver lopen de deelnemers, afhankelijk van leeftijd en wens, afstanden tussen de 600 en 8000 meter. Voor de toeschouwers is het grootste deel van het parcours te overzien vanaf het terras van het restaurant. Het programma begint om 11.00 uur voor de minipupillen, die een lusje van600 meterlopen. Om 13.15 uur starten de deelnemers voor de langste afstand, de cross van ongeveer 8 kilometer, eveneens rond de zwemvijver. Deze afstand is bedoeld voor jongens A en senioren en masters, dames en heren. Voor wie opziet tegen 8 kilometer hardlopen door zand, gras en misschien modder, is er ook een korte cross van 4800 meter die om 12.40 uur start.

De plattegronden van alle afstanden en de starttijden zijn te vinden op www.avparthenon.nl. Inschrijven kan tot 30 minuten voor de start van elk nummer in de Merwelanden. Voor de jonge lopers die meedoen is deelname gratis, voor de korte en lange cross is het inschrijfgeld 2,50 euro. Zoals bij de meeste crossen is er geen douche- en kleedgelegenheid. Restaurant De Merwelanden is geopend, zodat iedereen na afloop iets warms kan drinken. Het is de bedoeling dat de deelnemers parkeren in de vakken P10 tot P14.