DORDRECHT – Voor de tiende speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is FC Dordrecht vrijdagavond in eigen huis gekoppeld aan Jong AZ.

De Schapenkoppen konden hun winnende lijn na de eerste zegepraal van het seizoen tegen Sport Cambuur helaas niet vervolgen. In stadion De Vliert werd in en tegen Den Bosch met 1-0 verloren, mede door een fout van Daniel Breedijk. Een kostbare misstap van de Rotterdammer die op Brabantse bodem helaas niet meer kon worden goed gemaakt door de Dordtse hekkensluiter van de competitie. Zo ging de Dordtse hoop op een tweede zege in successie teleurstellend in rook op en stond de Krommedijkformatie weer met beide benen op de grond.

Nummer zestien
In Jong AZ treft FC Dordrecht de huidige nummer zestien van de ranglijst. De opponent uit de Kaasstad heeft tot dusver zeven punten vergaard, terwijl FC Dordrecht drie punten minder heeft. Voormalig SVV/Dordrecht 90-speler en voormalig hoofdtrainer van Sparta Rotterdam Michel Vonk vormt samen met Koen Stam de technische staf van de Alkmaarders. Meest in het oog springende naam in de selectie van Jong AZ is die van Joris Kramer. De verdediger maakte in het seizoen 2016/2017 nog deel uit van FC Dordrecht. Levi Opdam, eveneens een verdediger, wordt bij de Noord-Hollanders als één van de grote talenten beschouwd.

Jan van Est
De wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ begint vrijdagavond in het Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk om 20.00 uur. Jordy Vermeire is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter van dienst. Voor aanvang van deze wedstrijd zal Jan van Est het officieuze clublied van FC Dordrecht zingen.