Sport

reageer als eerstvr 17 nov 2017

Knappe 0-3 uitzege FC Dordrecht bij Go Ahead Eagles

DORDRECHT-FC Dordrecht heeft een knappe en verdiende overwinning behaald in het uitduel bij Go Ahead Eagles. De Dordtenaren klopten vrijdagavond in Deventer de Overijselse nummer acht van de ranglijst met 0-3.
Thuisclub Go Ahead Eagles opende het duel strijdvaardig en was kansrijk, maar in gevaar kwam de Dordtse defensie echter niet. Rond het halve uur spelen was daar uit het niets de 0-1 voor FC Dordrecht. Julius Bliek werkte een vrije trap van Andreais Calcan doeltreffend binnen.Geschrokken door de Dordtse openingstreffer zochten de Deventernaren massaal de aanval, maar kregen de bal niet achter doelman Renze Fij in de Dordtse touwen. Het zich stuk lopende Go Aherad Eagles moest vervolgens met nog een minuut of vijftien op de klok te gaan de tweede dreun van de avond incasseren toen Lima Duarte Lopes na een prima voorzet van Calcan de voorsprong verdubbelde met de 0-2. Het verzet van de Eagles was nu definitief gebroken en Gustavo Hamer maakte met de 0-3 de Dordtse winst in stadion De Adelaarshorst nog wat hoger.Overigens kreeg de treffer van Hamer nog een merkwaardig staartje nadat de Feyenoordhuurling na zijn doelpunt naar de zijkant van het veld liep waar zijn vriendin achter de boarding stond om hem een zoen te geven. Een steward van de Eagles was het hier niet mee eens en stuurde met een handgebaar de dame terug naar de tribune.
Door de prima prestatie in Deventer steeg de formatie van trainer Gérard de Nooijer naar de twaalfde poisitie van de Jupiler League.Volgende week vrijdag is Jong AZ aan de Krommedijk de volgende tegenstander van de Schapenkoppen.

Geef een reactie