Sport

reageer als eerstma 17 feb 2014

Kyarha van Tiel Nederlands Kampioene kunstrijden

DORDRECHT – Kyarha van Tiel maakte haar favorieten rol op het Open Nederlands Kampioenschap Kunstrijden waar. De 13-jarige rijdster van Kunstrijvereniging De Drechtsteden won als favoriet in de categorie Advanced Novice.

De wedstrijden werden afgelopen weekend verreden in Amsterdam. Na het rijden van haar kort kür op vrijdag nam Van Tiel een ruime voorsprong op haar concurrenten. In de vrije kür op zaterdag behaalde ze overtuigend de hoogste score van alle twaalf deelneemsters. Net als vorig jaar heeft ze de titel Nederlands Kampioen in haar categorie behaald.

Andere dames

Naast Van Tiel kwamen nog zeven rijdsters van de Dordtse club in actie tijdens en ONK. Amber IJsselstein (15) en Lisa Weijer (13) mogen zich tot de beste twaalf rijdsters rekenen na de vier kwalificatiewedstrijden. Zij eindigden op het ONK op de elfde en twaalfde plaats. Bij de junioren behaalden Tara Reijns (18) en Romy de Sterke (17) respectievelijk een negende en twaalfde plaats. De 17-jarige Niki Wories reed  een  vrijwel foutloos  programma in de korte kür. In de vrije kür op zondag nam ze veel risico door voor vier drievoudige sprongen te gaan. De eerste landde ze met een hand aan het ijs, maar de andere drie gingen de mist in. Uiteindelijk was het niet genoeg voor goud, maar mocht ze met zilver naar huis. Winnie Dekker (19) uit Dordrecht reed in de categorie Senioren een prima ONK. Ze werd vierde.

 Brons 

De 11-jarige Sophie Bijkerk won alle vier de selectiewedstrijden voor kwalificatie. Op het ONK in Amsterdam behaalde ze brons in de categorie Basic Novice A. De nummers één, twee en drie op het  het ONK kunstrijden hebben een startbewijs verdiend voor de internationale Challenge Cup 2014 van 6 tot en met 9 maart in Den Haag.

Geef een reactie