DORDRECHT – Winst en verlies voor Dordrecht Lions dit weekend. Afgelopen vrijdag werd in Heerenveen verloren van Unis Flyers met 9-4. Zondagavond werd de thuiswedstrijd tegen Eindhoven Kemphanden gewonnen met 8-4.

De vorige twee wedstrijden werden slechts met één doelpunt verschil verloren van Heerenveen Flyers, maar vrijdagavond eindigde de eerste periode al met een 1-3 achterstand. In de tweede periode liepen de Friezen uit naar een 5-2 stand. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in de stand 9-4. Zondagavond traden de Lions aan tegen Eindhoven Kemphanen. Dit eredivisie team had echter een aantal spelers uitgeleend aan het talententeam van de Nederlandse IJshockey Academie, dat in de eerste divisie een play offs wedstrijd moest spelen tegen Gijs Bears Groningen. Vervolgens was het eredivisieteam opgevuld met spelers van de Dolphin Eindhoven.
Luie spelers

Ondanks de winst tegen Eindhoven, sprak coach Alexander Jacobs van een matige wedstrijd: “We wisten dat we tegen een gehavend team zouden spelen. Dat dit team met spelers van Dolphin Eindhoven was aangevuld is voor mij ook onbegrijpelijk. Mentaal gezien is het ook lastig om tegen zo’n team te spelen.” De play-offs zijn theoretisch voor de Dordrecht Lions nog te halen. Maar Jacobs weet dat het in de praktijk moeilijk haalbaar is. “Het afgelopen seizoen zijn we een aantal spelers kwijtgeraakt aan onder andere blessures of anderszins. Hierdoor is de onderlinge strijd weggevallen en dat maakt spelers min of meer lui. Dat neemt niet weg dat we een mooie prestatie hebben geleverd dit seizoen. Wat mij betreft een goede start om alvast te gaan werken voor het volgende seizoen.”

 

Aankomende vrijdagavond spelen de Lions de uitwedstrijd tegen HYS The Haque. Aanvang 20.30 uur. Zaterdagavond wordt de laatste wedstrijd van deze competitie gespeeld aan de Sportboulevard. De tegenstander is dan Noptra Eaters Geleen. Aanvang 18.45 uur.