Sport

reageer als eerstdi 12 sep 2017

Mijlpaal voor hockeyclub

DORDRECHT – DMHC beleefde zondag een bijzondere mijlpaal in zijn 90-jarige bestaan. Als eerste hockeyclub in de regio nam de Dordrechtse Mixed Hockey Club een nieuw volledig waterveld in gebruik. RTL-nieuwslezer Antoine Peeters en sportwethouder Rinette Reynvaan zorgen voor de officiële openingshandeling. (Foto’s: Thymen Stolk)

Allerlei initiatieven binnen en buiten de vereniging hebben een aanzienlijk bedrag bij elkaar gebracht voor de aanleg van het veld. Een waterveld is opgebouwd uit korte kunststofvezels. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt met sprinklers of waterkanonnen een laagje water aangebracht. Instrooien met zand is niet meer nodig. Het voordeel is dat sneller en consistenter rolt. Daarnaast behoren brandwonden bij het vallen en glijden op deze ondergrond eveneens tot het verleden. Voorzitter Jenneke Vis: “Als DMHC zullen wij met de gehele club van dit moderne en volledige waterveld profiteren. Moderne hockey-faciliteiten zijn nu eenmaal onmisbaar voor een club met ambitie.”

Competitie

Na de opening speelden Dames 1 en Heren 1 hun eerste competitiewedstrijd op het nieuwe waterveld spelen tegen respectievelijk Forescate D1 en Pijnacker H1. De dames wonnen hun duel met 3-2. De heren wisten het feest niet compleet te maken. Zij verloren met 1-3.

Geef een reactie