Sport

reageer als eerstzo 13 aug 2017

Molentocht voor goede doel

DORDRECHT – Tijdens een ledenvergadering hebben de leden van Toerclub De Mol unaniem besloten om een gedeelte van de Molentocht op zaterdag 19 augustus te schenken aan Stichting Tegenkracht.

Stichting Tegenkracht zorgt voor het aanbieden van de juiste faciliteiten en begeleiding van sportieve activiteiten voor mensen tijdens de periode van kanker. De gedachte hierachter is dat sport en bewegen een positief effect hebben op het fysiek gestel en dat je mentaal sterker de behandelingen van kanker kan doorstaan. Daarnaast komt het ten goede aan het herstelvermogen. Daarom helpt Tegenkracht kankerpatiënten aan een sportplan op maat in samenwerking met fysio, sportaanbieders en centra.

 Prachtige route

De Molentocht heeft standaard een afstand van 120 kilometer en komt langs de mooiste plekjes van de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden. Er is ook een kortere route van 80 kilometer. Ook aan hen die nog een wat kortere afstand willen fietsen is gedacht. Daarvoor is een prachtige route van 40 kilometer door een mooi deel van de Alblasserwaard langs de riviertjes de Alblas en Graafstroom uitgezet, waarbij de molens van Kinderdijk natuurlijk niet vergeten zijn. Voor de twee langste afstanden is het dragen van een fietshelm verplicht. De routes zijn allemaal volledig uitgepijld, zodat verdwalen bijna onmogelijk is en ieder in zijn of haar eigen tempo kan fietsen. Ook zal de volgauto van DTC de Mol van de partij zijn, zodat eventuele panne aan de racefiets snel en vakkundig verholpen kan worden.

Tijden en prijzen

De start vindt plaats vanaf het clubhuis van DTC de Mol, Vogelaarsweg 6 (Recreatiegebied Hollandse Biesbosch). De vertrektijden voor de 120 kilometer zijn tussen 08.00 en 09.00 uur, tussen negen en tien voor de 80 en tussen tien en elf voor de 40 kilometer. Ook niet-leden van De Mol kunnen meerijden. Deelname kost 5 (120 kilometer), 4 (80 kilometer) of 3 euro (40 kilometer). NTFU-leden krijgen een euro korting. Een vrijwillige bijdrage van minimaal een euro voor het goede doel wordt zeer op prijs gesteld. Kleed- en douchegelegenheid is aanwezig bij het clubhuis.

Geef een reactie