DORDRECHT – Niels Mastijn volgt volgend seizoen bij korfbalclub DeetosSnel de vertrekkende vacature trainer/coach van het eerste team Gert-Jan Kraaijveld op. Hij gaat een duo vormen met Patrick Muurling die, net de afgelopen twee seizoenen, ook volgend jaar actief zal zijn aan de Vorrinklaan.

Niels Mastijn is 32 jaar oud, docent lichamelijke opvoeding in Rotterdam en woonachtig in Dordrecht. Als korfballer heeft hij gespeeld bij het Dordtse Oranje Wit. Met het trainen van diverse jeugdploegen is daar ook zijn trainersloopbaan begonnen. De afgelopen jaren was Mastijn werkzaam bij GKV Enomics in Gorinchem. Na een jaar als assistent trainer/coach in de hoofdklasse is hij de laatste drie jaar hoofdcoach van GKV Enomics, dat speelt in de Overgangsklasse en nog volop in de race is voor promotie.

Regioderby

DeetosSnel doet het op het hoogste niveau, de Korfbal League, wat minder goed. De ploeg staat op de tiende en laatste plaats. Deze zaterdag staat in de eigen hal aan de Vorrinklaan de regioderby tegen PKC op het programma. Aanvang: 20.00 uur.