DORDRECHT – RetZef Krav Maga start dit seizoen met een geheel nieuwe les die gewijd is aan Conditie, Spier en Combat werk (zelfverdediging). Wie dit graag eens wil uitproberen kan zaterdag 9 februari van 12.00 tot 14.00 uur komen kijken en meedoen op de open dag van RetZef in de dojo aan de Domela Nieuwenhuisweg 6.

 

Wat houdt Combat Fitness nu eigenlijk in en is het niet veel te zwaar? Tijdens een les komen verschillende vormen van conditie- en spieropbouw aan bod en tevens wordt er één techniek van Krav Maga uitgelicht. Van de sporters wordt doorzettingsvermogen gevraagd. Echter, iedereen kan de oefeningen op zijn eigen tempo doen en rustpauzes, indien nodig, inlassen.

 

RetZef Combat Fitness maakt enkel gebruik van losse attributen (onder andere dumbells, springbokken, IDM grote banden en springtouwen) en geen fitnessapparaten. Tijdens de gevarieerde trainingen worden functionele bewegingen gemaakt om conditie en spieropbouw te bevorderen. Deze natuurlijke bewegingen zijn bijvoorbeeld hardlopen, gymnastiek (optrekken aan rekstok) en touwtje springen. Het zelfverdedigingsaspect neemt elke les 10 tot 15 minuten in beslag.