DORDRECHT – Dajaks is de Dordtse kano- en kajakvereniging met een eigen locatie aan het water, vlak bij de Kop van ’t Land. Er wordt voornamelijk recreatief gevaren, maar ook voor sportieve uitdagingen zijn er volop mogelijkheden. In mei en juni organiseert Dajaks weer de introductiecursus kajakvaren.

 

De cursus is bedoeld voor mensen die nog weinig of geen kajak-ervaring hebben. De cursus wordt gegeven door ervaren leden van Dajaks die niet alleen kunnen kanoën, maar ook de mooiste plekken van de Biesbosch kennen. De cursus bestaat uit twee avonden met instructie en oefening en twee tochten. Aan de orde komen basistechnieken, materialen, veiligheid en clubregels.

 

Er worden drie cursussen gegeven. Er wordt daarbij gewerkt in kleine groepen, met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding en voor veiligheid. De cursusavonden starten altijd om 19.00 uur bij de vereniging aan de Zeedijk 17. De eerste cursus start op woensdagavond 28 mei. Voor niet-leden is het cursusgeld 40 euro.  Gebruik van clubmateriaal (kajak, peddel, zwemvest en spatzeil) is inbegrepen. Kinderen van zestien jaar of jonger kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Wie na afloop besluit om lid te worden van de vereniging, krijgt het cursusgeld als korting terug op het lidmaatschapsgeld. Meer informatie via www.dajaks.nl of Hans Sprong, info@dajaks.nl.