DORDRECHT – Op de 25e speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is het aanstaande vrijdag tijd voor de onvervalste Rijnmondderby tussen FC Dordrecht en Sparta. Aan de Krommedijk treft de Dordtse nummer zeventien de als vijfde genoteerd staande opponent uit Rotterdam.

FC Dordrecht kende een prima generale repetitie op het immer beladen duel met de Rotterdammers door de 1-2 uitzege in extremis bij Helmond Sport. Joël Zwarts met de winnende treffer werd op Brabantse bodem de Man of the Match. Samen met de eveneens van Feyenoord naar de Krommedijk overgestapte Jari Schuurman maakt ook Zwarts een sterke indruk in het shirt van de Schapenkoppen.

Oud-Feyenoorder Henk Fraser is de trainer bij Sparta. De zesvoudige Oranje-international, die genoemd wordt als de toekomstige nieuwe trainer van zijn oude club Feyenoord, pakte met Sparta de eerste periodetitel en daarmee is de tegenstander uit Spangen verzekerd van spelen van de play-offs. De club met Het kasteel als domicilie heeft de afgelopen weken nogal wat dure punten laten liggen. Zo werd drie keer gelijk gespeeld en waren er twee nederlagen.
Als we een blik werpen op de selectie van Sparta dan komen we een aantal bekend in de oren klinkende namen tegen van spelers die een verleden hebben bij FC Dordrecht. Zo moet doelman Tim Coremans genoegen nemen met een plaats op de reservebank achter eerste keus Roy Kortsmit. Op het middenveld zien we Adil Auassar. In Lars Veldwijk kent Sparta de huidige clubtopscorer die inmiddels zeventien treffers op zijn naam wist te schrijven.
De Rijnmondstrijd tussen thuisclub FC Dordrecht en Sparta begint vrijdag om 20.00 uur. Arbiter van de Graaf is de leidsman in het zonder twijfel goed bezette Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk.