DORDRECHT –

Start en finish zijn bij het Dok van Straatman aan de Kuipershaven. Van daar gaat er een tocht variërend van 250 meter tot 3 kilometer. De wedstrijdzwemmers (3 kilometer) passeren ook de Oude Maas, de Voorstraathaven, de Wijnhaven en Groothoofd, vandaar de naam 4 Havens Swim. Leden van de KNZB starten om 10.30 uur en er zijn zestien wedstrijdonderdelen.

Recreanten

Vanaf 13.30 uur starten er zwemwedstrijden voor recreanten over 250, 500 of 1000 meter. Inschrijven kan op de wedstrijddag zelf tot 12.00 uur bij de organisatie op de Aardappelmarkt. Let wel: minimaal zwemdiploma A en B is vereist. Kinderen tot 9 jaar moeten begeleid wordt door een volwassene. Inschrijfgeld is 4 euro.

Veiligheid

De veiligheid van de deelnemers heeft grote aandacht bij de organisatie (de stichting Open Water Wedstrijd Dordrecht in samenwerking met de Zwijndrechtse zwemvereniging ZZ & PC de Devel en Dordrecht Marketing). De wedstrijd en de prestatietochten worden begeleid door de Dordtse reddingsbrigade. Verder is het een vereiste dat de waterkwaliteit voldoet aan de normen voor zwemwater. Tot slot is ook de watertemperatuur van groot belang. Deze moet minimaal 16 graden Celsius zijn. Indien het water niet aan de gestelde eisen voldoet, dan gelast de organisatie het evenement af.