Sport

reageer als eerstza 11 nov 2017

Oranje Wit verder in cuptoernooi, EBOH verslaat VVGZ

DORDRECHT-In het bekervoetbal was eerste klasser Oranje Wit zaterdagmiddag te sterk voor Pelikaan (hoofdfoto). De formatie van trainer Pippy Pruymboom won op sportcomplex Stadspolders met 4-0 van de zaterdag tweede klasser uit Zwijndrecht.De Dordtenaren namen al vroeg in de eerste helft met 1-0 de leiding door en goal van Cezary van Es. Pelikaan bood het nodige verzet en hield moedig stand. In de slotfase sloeg Oranje Wit alsnog toe midels Damien Muller, Cezary van es en Casper Westera en verzekerde zich van een plaats in de volgende ronde van het cuptoernooi.
De Zwijndrechtse eerste klasser VVGZ ging verrassend onderuit op bezoek bij EBOH. De Dordtse derde klasser zorgde voor een sensatie door de Vogels met 3-2 te kloppen.Ondanks een snelle Zwijndrechtse openingstreffer van Mark Swank liet EBOH zich niet van de wijs brengen. Sterker nog, de Dordtenaren namen na doelpunten van Jeffrey Monster en Johnny Granger zelfs brutaal een 2-1 voorsprong.Kort van rust bracht Koemn Kuipers VVGZ op 2-2.Ook dit wapenfeit hinderde EBOH niet en opnieuw werd de strijd gezocht.
Wesley Ebbers beloonde zin team met de winnende 3-2. Een puike prestatie van de ploeg van trainer Ries Fok.
Eerste klasser Heerjansdam faalde niet en wist door een nipte 2-1 winst op tweede klasser Drechtstreek een langer verblijf in het bekertoernooi af te dwingen. Drechtstreek speler Joey Hakkesteeg viel in de eindfase uit met een ernstige knieblessure.Zijn seizoen lijkt hierdoor vroegtijdig te zijn afgelopen.
Aan de Dordtse Reeweg Oost kende tweede klasser Papendrecht(bijfoto) een niet al te zware middag op verplaatsing bij derde klasser DFC. De Papendrechters versloegen de streekgenoot na een 0-3 ruststand met 1-4.Justin Beemsterboer nam twee treffers voor zijn rekening. Jay Luciano en George de Brito scoorden een keer. Gareth Galagher redde de Dordtse eer.
Vierde klasser Dubbeldam kwam in competitieverband uit tegen Alliance.Bij een 3-3 tussenstand sloeg de Brabantse opponent uit een corner toe en met de 3-4 stond Dubbeldam met lege handen.

Geef een reactie