Sport

reageer als eerstza 14 okt 2017

Oranje Wit klopt Heerjansdam in doelpuntrijke regioderby

DORDRECHT-Oranje Wit heeft de doelpuntrijke regioderby in de eerste klasse B zaterdagmiddag als winnaar afgesloten. De Dordtenaren klopten Heerjansdam met 4-3.
Toch zag het er niet naar uit dat Oranje Wit met de drie punten zou gaan strijken. Al binnen het halve uur spelen namenlijk kende Heerjansdam reeds een 0-2 voorsprong met Scheurwater en Nugteren als de doelpuntenmakers. De scherper bij de les zijnde Heerjansdammers verzaakten echter om het lot definitief over de Dordtenaren te voltrekken. Kort voor rust kwamen de mannen van Pippy Pruymboom dan ook via een eigen doelpunt van Heerjansdam met de 1-2 terug in de wedstrijd.
Tien minuten na rust was het gedaan met de voorsprong en kwam Oranje Wit op gelijke hoogte door een benutte strafschop van Perrier. Driehonderd tellen later mocht vervolgens Heerjansdam weer juichen en was daar de 2-3 van Stoop. Thuisclub Oranje Wit liet zich echter niet ontmoedigen door de achterstand en herstelde zichzelf vervolgens knap en was twee keer trefzeker door Biekman en opnieuw Perrier.Met de 4-3 zege op zak bleven de drie punten achter op sportcomplex Stadspolder.
De derde club in deze afdeling VVGZ verloor op eigene veld met 1-4 van Nieuw-Lekekrland.Doelman Vintges van VVGZ zag in de eerste doorgang een overtreding met rood en een strafschop bestraft worden. Invaller doelman Zoutewelle stopte vervolgens de elfmetertrap. Aan de kant van VVGZ miste Huisman een penalty.Na de theepauze nam Nieuw-Lekkerland een 0-2 voorsprong.Bas van den Houten tekende voor de Zwijndrechtse aansluitingstreffer, maar verder kwam VVGZ niet. In de slotfase wist Nieuw-Lekkerland nog twee keer toe te slaan en was de 1-4 nederlaag voor VVGZ een feit.

Geef een reactie