DORDRECHT – We zitten nog middenin de winter, maar DTC (Dordtse Toer Club) De Mol houdt op donderdag 24 januari als voorbereiding op het nieuwe fietsseizoen vast een vrij­blijvende informatieavond. Die is met name bedoeld voor niet-leden, zowel mannen als vrouwen en van alle leeftijden. Wie belangstelling heeft voor sportief fietsen op een racefiets en overweegt dit in clubverband te gaan doen, is van harte uitgenodigd.

Bij De Mol is het mogelijk om ieder weekend mee te fietsen. Op de informatieavond wordt aandacht besteed aan bijvoorbeeld de racefiets, het rijden in een (grote) groep, de training en dergelijke. Het bijwonen van deze avond is geheel vrijblijvend en kosteloos. De informatieavond wordt gehouden in het clubgebouw aan de Vogelaarsweg 6 in de Merwelanden en begint om 20.00 uur. Meer info bij Kees Baan, tel. 6213219 en Jetse van Melick, tel.6743149 en op www.fietsclubdemol.nl.

25 kilometer per uur

De toerafdeling van De Mol beschikt over een eigen afgesloten wielerparcours en een clubgebouw en telt op dit mo­ment zo’n 270 leden. De ritten die wekelijks worden gereden variëren van 45 tot 120 kilometer. Er wordt gereden met voor- en achterrijders met een gemiddelde snelheid van 25 kilometer per uur. Bij pech, zoals een lekke band, is er assistentie van een volgauto en wordt na het verwisselen van het wiel de toerfietser door een aantal achterrijders weer terug­gebracht naar het peloton. Daarnaast worden er ook tochten georganiseerd die ook voor niet-leden van DTC de Mol toegankelijk zijn. Daarnaast wordt er deelgenomen aan tochten bij andere verenigingen in binnen- en buitenland. Gedurende de winterperiode bestaat er de mogelijkheid om veldtoertochten te rijden en wor­den in het weekend trainingsritten verreden.