DORDRECHT – De leden van van de Koninklijke Dordtse Roei en Zeilvereniging (KDR&ZV) mogen weer het water op, te beginnen bij de jeugd tot 18 jaar, die afgelopen weekend al in de skiffle of zeilboot konden stappen. “Er gelden nog wel strakke regels, maar we zijn heel blij dat we het water weer op kunnen!”, zegt voorzitter Gejan Meijers. (Zeilfoto’s en video: Thymen Stolk, roeifoto: KDR&ZV)

Raoul Laboyrie, roeicommissaris: “Door de coronamaatregelen is het voorlopig alleen mogelijk in skiffs (eenpersoonsboten) te roeien. De vereniging houdt de richtlijnen van de overheid en het Watersportverbond goed in de gaten en stuurt hierin bij zodra dit mogelijk is.” Zeilcommissaris Annemieke Noort: “Bij de zeilafdeling hebben we meer vrijheid, aangezien we daar gemakkelijker met één persoon in een boot kunnen en we in de grotere zeilboten de anderhalve meter afstand kunnen bewaren.” Om de zeilafdeling een nieuwe impuls te geven is afgelopen winter geïnvesteerd in nieuw materieel. Ook stond er een compleet programma voor onder andere de jeugd klaar toen corona uitbrak in Nederland. Afgelopen week zijn tijdens het vrijzeilen al diverse nieuwe boten in gebruik genomen en zijn de wedstrijdtrainingen vanaf 9 mei van start gegaan. De reguliere zeillessen zijn deze week begonnen. “Hoe het seizoen er verder uit gaat zien is afhankelijk van de overheidsmaatregelen. De club is er in ieder geval klaar voor!”

Roei- en zeillessen

Bij de KDR&ZV kunnen zowel zeil- als roeilessen gevolgd worden door kinderen en volwassenen. Bij de roei zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom en bij de zeil vanaf 8 jaar. Voorwaarde voor beide sporten is het hebben van zwemdiploma A en B. Ook niet-leden zijn van harte welkom om eens kennis te maken met deze watersporten. “Wilt u eens vrijblijvend kennismaken en kijken of het roeien of zeilen iets voor u of uw kind is? Kom dan langs op zaterdagochtend op de roeiafdeling of woensdagmiddag op de zeilafdeling”, zegt voorzitter Meijers. “Normaal gesproken kan dat onaangekondigd. Gezien de omstandigheden vragen wij belangstellenden nu even om zich aan te melden, zodat ze opgevangen kunnen worden door een instructeur.”

Aanmelden

Geïnteresseerden, zowel kinderen als volwassenen, kunnen zich aanmelden of informatie opvragen via zeilsecretaris@kdrzv.nl (zeilen) of via secretariaat@kdrzv.nl (roeien). Meer info op www.kdrzv.nl en de social mediakanalen van de vereniging. Adres zeillocatie: Baanhoekweg 9, Dordrecht. Adres roeilocatie: Wantijparkweg 2, Dordrecht.