Sport

reageer als eerstdo 25 mei 2017

Voetbalprogramma

DORDRECHT – Met de returnwedstrijden in de play-off op het programma staat DFC met één been in de derde klasse. De Dordtse zaterdag vierde klasser klopte in Breda tegenstander The Gunners met 5-0 in de eerste ontmoeting van het tweeluik. Donderdag, Hemelvaartsdag, moet het voor de Dordtenaren aan de eigen en vertrouwde Reeweg Oost wel heel vreemd verlopen wil de ploeg van coach Danny Slegers naast promotie grijpen.

Derde klasser Wieldrecht opende de nacompetitie met een 2-2 remise bij SVW. De equipe met John den Dunnen als stuurman wil zaterdagmiddag aan de Smitsweg voor eigen publiek een finaleplaats voor promotie naar de tweede klasse afdwingen. De Dordtse thuisclub krijgt echter wel te maken met een taaie opponent die er in de eerste ontmoeting in de slotfase nog een puntendeling uit wist te slepen.
Het Zwijndrechtse ZBC’97 deed prima zaken in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse en was in en tegen Schelluinen met 1-5 de sterkste partij. Zaterdagmiddag op sportcomplex Bakenstein kan de ploeg uit de Buizenstad de klus klaren.
In het zondagvoetbal startte RCD de play-offs in de Merwestad met een 0-0 gelijkspel tegen Excelsior’20. De terugwedstrijd in Schiedam zal zeker geen gemakkelijke opgave worden voor de Dordtenaren om een ticket voor de tweede ronde van de nacompetitie te halen waar promotie naar de tweede klasse op het spel staat.
Vijfde klasser OMC nam zondag reeds een voorproefje op de lonkende promotie als vierde klasser. De Dordtenaren wonnen op eigen bodem met 3-0 van HSC’28. In Heerle moet vervolgens de kroon op het werk worden gezet.
Programma donderdag 25 mei
DFC-The Gunners
Programma zaterdag 27 mei
Wieldrecht-SVW
ZBC’97-Schelluinen
Sleeuwijk-IFC
Zondag 28 mei
HSC’28-OMC
Excelsior’28-RCD

Geef een reactie