Sport

reageer als eerstzo 21 apr 2013

Wieldrecht neemt voorsprong op DFC

DORDRECHT – In de degradatiestrijd in de tweede klasse C heeft Wieldrecht dit weekend twee punten voorsprong genomen op DFC. Aan de Smitsweg triomfeerde Wieldrecht met 3-2 over hekkensluiter The Gunners, dat nauwelijks nog aan een afzink kan ontsnappen. Wieldrecht hoeft zich vermoedelijk geen zorgen meer te maken over rechtstreekse degradatie, alleen nog over promotie-degradatiewedstrijden.

DFC leek op eigen veld op weg naar de zege tegen Rijswijkse Boys, maar slikte twee minuten voor tijd de gelijkmaker (1-1) via een rake strafschop. Het elftal van Robert Moham verzuimde de medebroeder in nood in de rangschikking op zes punten te zetten en om gelijke tred te houden met Wieldrecht. In de stand neemt DFC de elfde plaats in, Wieldrecht staat op de tiende plek.
Derdeklasser SC Amstelwijck zorgde voor een daverende verrassing door GJS te vloeren, met 3-1, en stelde zo en passant het kampioensfeestje van de Gorcumse Jonge Spartanen uit. Omdat Unitas won tegen Schelluinen en Groote Lindt één punt pakte tegen Heukelum, blijft het in de onderste regionen ongemeen spannend. Amstelwijck treft zaterdag op eigen veld Papendrecht, terwijl Groote Lindt het opneemt tegen Unitas. Mocht Amstelwijck triomferen dan is het sowieso veilig en anders valt de beslissing op de laatste speeldag. De formatie van Danny Slegers gaat dan op visite bij Unitas.
In de vierde klasse C kan ODS zich zo goed als zeker gaan opmaken voor de nacompetitie. ODS hield in Oosterhout TSC op afstand (2-2) en heeft nog één punt nodig uit de laatste twee wedstrijden voor de toegift. Alleen in geval van twee nederlagen kan TSC nog langszij komen.

Geef een reactie