DORDRECHT- Wieldrecht heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede klasse D. De brigade van trainer Hans Harmans versloeg op eigen veld aan de Smitsweg de tot vanmiddag ongeslagen koploper Papendrecht: 2-1.

De Smitswegclub had tot vanmiddag geen enkele wedstrijd in winst omgezet. Papendrecht daarentegen had alleen Spirit een gelijkspel toegestaan (vorige week) en stapte in alle andere wedstrijden als triomfator van het veld. Maar aan de Smitsweg was vandaag alles anders. Ondanks dat zowel in het Dordtse als Papendrechtse kamp geluiden klonken dat de verschillen in 2D helemaal niet groot zijn, gaven de statistieken aan dat de Slobbengorsbewoners als favoriet aan de aftrap verschenen. Wellicht dar daardoor op de teletekstpagina van de NOS werd vermeld dat Papendrecht met 1-2 aan het langste eind trok.

Maar de waarheid was dat Wieldrecht een driepunter liet optekenen. De lijstaanvoerder en winnaar van de eerste periodetitel nam wel de leiding, na een minuut of tien in de eerste helft: 0-1. Op slag van rust maakte Wieldrecht de schade ongedaan, dankzij Lennard van Geel: 1-1. Na het vijftien minuten durende intermezzo, begon Wieldrecht aan de tweede helft zoals het de eerste had besloten: met een doelpunt. Marco Vrolijk mocht de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nemen: 2-1.

Papendrecht slaagde er niet in zijn ongeslagen status met een week te verlengen. Wieldrecht kraaide victorie, al  biedt de ranglijst met een tussentijdse dertiende plaats nog geen reden voor al te veel uitbundigheid. Maar de drie punten en de mentale opkikker van het neerhalen van de koploper, is voor de brigade van Harmans meer dan een prettig aanknopingspunt.