Actueel

reageer als eerstma 13 jul 2020

VIDEO: Flinke ‘oogst’ op opruimdag in Crabbehof

DORDRECHT – Twee grote containers met restafval en een flink berg afgedankte elektrische apparaten. Bewoners van Crabbehof maakten woensdag op ‘opruimdag’ dankbaar gebruik van het feit dat er containers in de wijk stonden om hun rommel in te dumpen. ‘Geef het Dordt’ was aanwezig om spullen die nog goed zijn aan te pakken. (Foto’s en video: Thymen Stolk)

Gemeenteraadslid David Schalken en wethouder Marco Stam, beiden van Beter Voor Dordt, kwamen een kijkje nemen op de Troelstraweg. Ze waren verrast door de hoeveelheid troep die er werd ingeleverd. “Als wat nu wordt ingeleverd wordt niet naast de container of in de plantsoenen gedumpt”, zei Schalken. Zijn partij pleit ervoor om dit soort acties vaker te gaan organiseren. Dat is ook de insteek van de wethouder: “We hebben dit al vaker gedaan, ook in andere wijken, maar willen gaan kijken of we het structureler kunnen gaan doen.”

Wielwijk

Deze woensdag wordt een zelfde opruimdag gehouden in Wielwijk. Bij de kruising Kotterstraat/M.H. Trompweg staat van 10.00 tot 16.00 uur een ‘mobiele afvalstraat’. Er is een looproute en er worden hekken geplaatst om de afstandsregels in acht te nemen. ‘Kom met maximaal twee personen en doe zoveel mogelijk zelf de spullen in de container’, is de oproep. Kijk voor meer informatie op www.dordrecht.nl/schonestad.

 

 

 

 

Geef een antwoord