DORDRECHT – Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag op 7 december reikt wethouder Peter Heijkoop de Dordtse Vrijwilligersprijzen uit. De (geld)prijzen gaan naar vrijwilligersorganisaties of bewonersinitiatieven die zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor de Dordtse samenleving. Organisaties kunnen zich vanaf 7 september inschrijven via de website www.inzet078.nl

In Dordrecht zijn talloze organisaties die met vrijwilligers werken. Sportclubs, welzijnsorganisaties, (buurt)verenigingen, inloophuizen, goede doelen, kerkelijke initiatieven of belangenverenigingen. Zij maken allemaal kans op een prijs van 2.000 euro. Er is een Passieprijs, een Talentprijs en een Publieksprijs. Voor nieuwe initiatieven is er de Aanmoedigingsprijs van 1.000 euro. Vorig jaar namen 38 organisaties deel aan de Dordtse Vrijwilligersprijzen. De gemeente stelt de prijzen beschikbaar en wil hiermee het vrijwilligerswerk waarderen en stimuleren. Het Dordtse centrum voor vrijwillige inzet, INZET078!, verzorgt de uitreiking op 7 december tijdens het vrijwilligersfeest Bubbels & Bitterballen in Kunstmin.

Meer informatie over de Dordtse Vrijwilligersprijzen bij INZET078!, tel. 078-2063002 (maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur) of via info@inzet078.nl.