PAPENDRECHT – De politie heeft op 11 september een 39-jarige man in Papendrecht aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag besloten dat de man nog eens 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft zitten. De man zat tot voor kort in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Vanwege het lopende onderzoek kon zijn aanhouding niet eerder worden bekendgemaakt.

De politie heeft op 11 september een 39-jarige man in Papendrecht aangehouden op verdenking van grootschalige oplichting. De raadkamer van de rechtbank in Rotterdam heeft vandaag besloten dat de man nog eens 90 dagen langer in voorlopige hechtenis blijft zitten. De man zat tot voor kort in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mocht hebben met zijn advocaat. Vanwege het lopende onderzoek kon zijn aanhouding niet eerder worden bekendgemaakt.

De man wordt ervan beschuldigd een speciaal softwareprogramma te hebben ontwikkeld waarmee hij investeerders flinke winsten beloofde. De ingelegde bedragen, veelal in cryptovaluta, werden vermoedelijk niet geïnvesteerd maar gebruikt voor privé-uitgaven en betalingen aan derden. Tot nu toe zijn er meerdere aangiftes binnengekomen, waarbij de totale schade in de tonnen loopt. Het OM gaat ervan uit dat alle aangevers de verdachte persoonlijk kenden of via-via met hem in contact kwamen.

Online gevaren
Het investeren in en handelen met cryptovaluta blijft zeer populair. Hoewel speculeren winst kan opleveren, bestaat er geen gegarandeerd rendement. Als een investeringsaanbod te mooi klinkt om waar te zijn, is dat hoogstwaarschijnlijk ook zo. Blijf alert, want criminelen willen snel geld verdienen en laten nietsvermoedende investeerders vaak met lege handen achter, iets wat helaas vaker voorkomt.