DORDRECHT – Vanmorgen is een stroomstoring geweest in Dordrecht en omgeving. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid werd gealarmeerd. Er waren gelijktijdige incidenten bij Delrin en Chemours, beide gevestigd aan de Baanhoekweg in Dordrecht. Door de incidenten stond de Baanhoekweg lange tijd vol met vrachtwagens die het terrein niet op mochten. (Foto’s: Stolk Fotografie)

 

Bij Chemours werden door de stroomstoring de veiligheidssystemen volgens protocol geactiveerd. Er was een ‘gecontroleerde uitstoot als gevolg van het activeren van de veiligheidssystemen’, meldt de Veiligheisregio. Hierdoor is product uitgestoten, maar dit blijft onder de emissiehoeveelheid. Het gaat om de stof hexafluorpropeen (HFP). Voordat de brandweer ter plaatse was, heeft het bedrijf de situatie zelf onder controle gekregen.

 

Bij Delrin ontstond een lekkage van een zuurstofverdrijvend koelmiddel. Dit is koelmiddel van een koelinstallatie uit een bedrijfsproces. De brandweer heeft metingen gedaan in en rondom het bedrijf. De lekkage werd verholpen door een onderhoudsbedrijf. De brandweer bleef aanwezig om de situatie te monitoren. Er zijn geen effecten buiten het bedrijfsterrein gemeten, aldus de Veiligheidsregio.