ZWIJNDRECHT – De Zwijndrechtse Avondvierdaagse is in samenspraak met de Gemeente Zwijndrecht verplaatst van juni naar de laatste week van augustus. Leidend in deze beslissing is het advies van het RIVM geweest. Gezien de vele positieve reacties en al ontvangen inschrijvingen is de Stichting Avondvierdaagse Zwijndrecht heel blij dat het evenement toch door kan gaan. (Archieffoto: Thymen Stolk)

Met een verwacht aantal van 2.000 tot 3.000 lopers kan de Avondvierdaagse met recht een groot evenement genoemd worden. De huidige ontwikkelingen, onzekerheid en adviezen van het RIVM hebben de organisatie doen besluiten dat het niet verantwoord is, zelfs als het is toegestaan, het evenement in juni te laten plaatsvinden. Het evenement is nu verplaatst naar 25 tot en met 28 augustus.

Positieve reacties

Dit betekent dat de inschrijving via www.avondvierdaagsezwijndrecht.nl open blijft en er wordt doorgegaan met het inschrijven van grote groepen, zoals scholen en sportverenigingen. Er wordt nauw samengewerkt met gemeente en sponsoren om ervoor te zorgen dat het een veilig, gezond maar bovenal fantastisch evenement gaat worden. Naast de vele positieve reacties van de aanstaande lopers heeft ook het Zwijndrechts bedrijfsleven erg goed gereageerd. Veel bedrijven staan open om op verschillende manieren hun steentje bij te dragen aan dit evenement.

Tafelronde

Het Zwijndrechtse wandelevenement dreigde door een tekort aan bestuursleden van de stichting niet door te gaan. Mede door interventie van burgemeester Van der Loo kwam er versterking vanuit serviceclub Tafelronde Zwijndrecht, waardoor er weer voldoende organisatiekracht is. De organisatie kan nog wel heel goed nieuwe vrijwilligers gebruiken voor het wandelevenement. Zij kunnen zich aanmelden via de genoemde website.