ZWIJNDRECHT – Na de Hollandsche Snertrit met luchtgekoelde Volkswagens gaat op zaterdag 12 april opnieuw een autospektakel van start bij Ames in Zwijndrecht. Circa honderd equipes verzamelen zich met hun klassieke rallyauto’s op het terrein voor de RSC Lustrum Rally. Autoliefhebbers zijn uitgenodigd om te komen kijken.

Aanleiding is het honderdjarig bestaan van het Rotterdamsch Studenten Corps. Het RSC organiseert elk jaar een rally. Dit keer wordt het vanwege het lustrum een bijzondere. Via een mooie route komt het gezelschap in België terecht, waar een lunch gebruikt wordt op een landgoed en ’s avonds dineren zij in hun eigen sociëteit Hermes in Kralingen. Ondertussen dienen de deelnemers enkele tijdritten te rijden. Onder de klassieke auto’s bevindt zich uiteraard een aantal Volkswagens. De rallyequipes worden die zaterdagochtend ontvangen in het Ames Volkswagen Bedrijfswagencentrum. Bezoekers kunnen terecht in het Occasioncentrum voor een kopje koffie. Vanaf 10.00 uur is er aan de Langeweg 350 gelegenheid om de auto’s van dichtbij te bekijken en daarna de start mee te maken.

Bekende leden

RSC heeft een aantal bekende oud-leden: Heinz Polzer (Drs. P), filmmaker Joris Ivens, oud-minister Onno Ruding, oud-voorzitter van de Tweede kamer Frans Weisglas en Jaap Siewertsz van Reesema, zanger en winnaar van X-Factor 2010. Nog een aanknopingspunt: in de jaren negentig scoorde de Hermes House Band van het RSC een grote hit met het nummer I Will Survive.