DORDRECHT – Toen de coronacrisis begon, is Rutte & Zn op de Vriesestraat vrij snel dicht gegaan. “We hebben een klein pand, waar alleen de winkel in huist, maar ook de Proefkamer en de productie. Om voldoende afstand te garanderen en mensen zoveel mogelijk thuis te laten werken, hebben we roosters regelmatig om moeten husselen”, vertelt Myriam Hendrickx. “Ook houden we rekening met collega’s die kinderen thuis hebben.” Klanten kunnen voor Rutteproducten sowieso terecht bij de verschillende vakslijters in Dordrecht, maar inmiddels gaat ook de eigen winkel weer mondjesmaat open.

De Ruttewinkel heeft een zeer uitgebreid assortiment van gins, jenevers en likeuren. “Mensen willen niet wekenlang zonder hun favoriete borrel”, zegt Myriam lachend. “Bovendien is het fijn om jezelf en je huisgenoten af en toe te verwennen met een frisse gin-tonic of een whisky-achtige jenever. Het is daarnaast een mooi cadeau voor vrienden en familieleden die we niet kunnen bezoeken nu, maar waar wel wat afgegeven kan worden.”

De Ruttewinkel gaat open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. Daarnaast kan via info@rutte.nl besteld worden. De bestellingen kunnen van maandag tot en met vrijdag opgehaald worden van 09.00 tot 16.00 uur. Myriam: “Natuurlijk zorgen we voor voldoende afstand in de winkel. Ook hebben we voldoende desinfecterende middelen in huis. Aan alcohol hebben we nog geen gebrek voorlopig. We hebben daarom ook de huisartsen van Dordrecht van gratis alcohol voor desinfectie voorzien. We vonden het schrijnend dat zij een tekort hebben, terwijl zij het échte werk moeten doen deze dagen.”