DORDRECHT – Van samen koken voor ouderen tot community art. Van een poetry circle (dichtersgroep) tot fotoprojecten. En van een 24-uurs gamemarathon voor het goede doel tot digitaal op bezoek bij eenzame ouderen: jongeren bruisen van de energie en ideeën, maar vanwege de coronamaatregelen is het lastig om ze uit te voeren. Op donderdag 8 oktober is het voor jongeren mogelijk om dit soort ideeën te pitchen in Stadsbibliotheek Dordrecht. R-Newt gaat helpen met de uitvoering.

 R-Newt organiseert die dag van 19.00 tot 21.00 uur een Dordtse Pitch Night. Jongeren kunnen hun idee presenteren aan een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande Dordtse ondernemers. De beste ideeën maken kans op een mooi budget (250 tot 1000 euro) om hun idee waar te maken, onder begeleiding van de jongerenwerkers van R-Newt. Het idee voor de Dordtse Pitch Night is geboren vanuit de behoeften van jongeren iets te willen doen, maar gezien de omstandigheden momenteel niet kunnen. R-Newt wil met de Dordtse Pitch Night de jongeren een steuntje in de rug geven.

Gamen voor het goede doel tijdens corona

Veel jongeren hebben moeite met deze periode. Het is lastiger om vrienden te zien en vaste structuren zoals school en sport vallen (tijdelijk) weg. Toch verzinnen jongeren allerlei manieren om dingen te organiseren. Zo organiseerde Rubiigames een gamemarathon van 24-uur voor het goede doel.

Aanmelden

Jongeren tussen de 14 en 17 jaar uit Dordrecht kunnen zich aanmelden voor de Dordtse Pitch Night. Aanmelden kan via bas@r-newt.nl. Wie een goed idee heeft, maar niet weet hoe het gepresenteerd moet worden, kan hulp vragen. Wie aanwezig wil zijn als publiek moet zich ook verplicht aanmelden bij bas@r-newt.nl. Meer informatie: www.next-up.nl.