DORDRECHT – Juist nu is het tijd voor een extra vrolijke muzikale feelgoodshow met kerstmagie voor de hele familie. Kunstmin presenteert op 24, 26 en 27 december daarom met trots in de Grote Zaal van de schouwburg de live-kerstproductie Wintervuur, met professionele acteurs en gepassioneerde amateurspelers en -muzikanten uit de hele regio. Natuurlijk veilig, maar boordevol sfeer en nog sprankelender en intiemer dan voorgaande jaren.

Wintervuur vertelt het verhaal van de twee jonge kerstfanaten Jack en Alice. Samen met de kerstman zetten zij het beste kerstfeest ooit op touw en zijn ze vastbesloten daarbij het c-woord te vermijden. Maar intussen aarzelt de kerstman of hij kan komen opdagen. Gezien het virus begeeft hij zich op dit moment nog steeds niet zo graag onder de mensen. Zijn trouwste fans Jack en Alice staan voor de uitdaging er zonder ‘die ouwe’ toch een feest van te maken. Gaan het hen lukken het kerstfeest, en daarmee ook het jaar 2020, te redden?

Kaarten

Wintervuur speelt op donderdag 24 december om 16.00 en 19.30 uur, zaterdag 26 december om 14.00 en 16.00 uur en op zondag 27 december om 14.00 en 16.00 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via www.kunstmin.nl/programma. Er is een beperkt aantal beschikbaar.

Via livestream in woonzorghuizen

Dit jaar neemt Kunstmin het initiatief om de kerstproductie live uit te zenden vanuit de Grote Zaal naar geïnteresseerde woonzorghuizen in de regio. Dit omdat kunst en cultuur juist in deze tijd verbinding, sfeer en troost kan brengen. Niet alleen voor de bezoekers, maar misschien juist wel voor degenen die de deur niet uit kunnen. Enkele zorgcentra hebben zich al aangemeld.